Peki o zaman uçağımız nasıl düştü?

  • Ana Sayfa
  • Peki o zaman uçağımız nasıl düştü?
Peki o zaman uçağımız nasıl düştü?
Genelkurmay'ın dün yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Uçakta mühimmat izine rastlanmadığının belirtilmesi o zaman uçağımız düştü mü sorusunu gündeme getirdi. Abone olSuriye'de düşen uçakla ilgili her yeni açıklama kafaları daha da karıştırıyor. Son açıklama kaza olasılığını gündeme getirdi. Zira Genelkurmay'ın açıklamasına göre uçak kalıntılarında patlama izine rastlanmadı. Bu açıklama ile birlikte de "o zaman uçağımız nasıl düştü" sorusu gün north california seo deme oturdu..

Akdeniz ’de düşen Türk savaş uçağının nasıl düştüğüne dair kafalar hepten karıştı. Bugüne dek Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Dışişleri Bakanı uçağın Suriye tarafından düşürüldüğünü defalarca açıkladıkları halde dün Genelkurmay Başkanlığı, düşen uçaktan bahsederken “22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz ’de, uluslararası hava sahasında, görev uçuşu yaparken, radar ve telsiz teması kesilen ve müteakiben Suriye resmi makamlarınca kendileri tarafından düşürüldüğü iddia edilen Hv.K.K.lığımıza ait RF-4 uçağımız” ifadesini kullandı.

NE FÜZE NE UÇAKSAVAR VURMUŞ

Genelkurmay açıklamasında uçağın bulunan parçalarında herhangi bir mühimmat izine rastlanmadığı vurgulandı. Bu düşen uçakta sadece füze değil uçaksavar izine de rastlanmadığı anlamına geliyor. Açıklamada bu nokta kadar TSK'nın "Suriye resmi makamlarınca kendilerini tarafından düşürüldüğü iddia edilen" sözü de dikkate değer.

PEKİ UÇAĞIMIZ NASIL DÜŞTÜ ÖYLEYSE

Bu söylem ile genelkurmay Suriye'nin "yanlışlıkla vurduk" tezine de inanmadığını mı gösteriyor? Dahası uçağımızı Suriye vurmadıysa, enkazda mühimmat izine rastlanmadıysa Türk jeti nasıl düştü? Bu soruları da bir kenara koyacak olursak, o zaman şu sorunun yanıtı da merak konusu; Eğer uçağımız vurulmadıysa bugüne kadar Şam yönetimi ile yaşadığımız restleşme neyin nesiydi...



Kategori : GÜNCEL