İsrail'in ünlü grubu Türk oluyor!

  • Ana Sayfa
  • İsrail'in ünlü grubu Türk oluyor!
İsrail'in ünlü grubu Türk oluyor!
İsrail'in dünyaca ünlü hevy metal grubu Türk vatandaşı olmaya karar verdi. Grup üyeleri de Türkçe öğreniyorlar. Abone olMavi Marmara faciasından sonra barışa yaptıkları katkı nedeniyle Türkiye'den ''Barış ve Dostluk Ödülü'' alan İsrail asıllı heavy metal grubu Orphaned Land'ın üyeleri, Türk vatandaşlığına geçiyor.

backlink pake ti >

Dünya çapında tanınan grubun, Türk vatandaşlığına geçmesi ile hem iki ülke arasında hem de Filistin sorununun çözümü noktasında etkin bir şekilde barış elçisi olacakları belirtildi.

Orphaned Land’in kurucusu Kobi Farhi, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’la telefonla görüştü.

GRUP ÜYELERİNİN ORTAK KARARI

"Türkiye bizim ikinci vatanımız" diyen grup üyeleri, beraber aldıkları kararla Türk vatandaşlığına geçmek istediklerini Kobi Farhi vasıtasıyla Tanık'a iletti. Türk vatandaşı olmak için büyük heyecan yaşadıklarını belirten Farhi, Türkçe öğrenmeye devam ettiğini ifade etti. Türk vatandaşlığına geçmek için başvuru kararı alan Orphaned Land üyeleri, Türkiye'yi ikinci evleri olarak gördüklerini, Türk pasaportu taşımaktan ve yurt dışında Türkiye'nin sanat elçisi olmaktan gurur duyacaklarını belirtti. Grup Eylül ayında Ankara’da düzenlenecek olan Ankirock 2012 Festivali’ne katılacak.

ÇANKAYA BELEDİYESİ ARACI



Kategori : MAGAZİN