Erzincan’da uzun yıllardır mangal ve soba imalatı yapan Cemal Er, piknik alanlarında pişirilen etlerin, tavukların ve balıkların daha hijyenik bir ortamda pişirilmesi için 'mangal güveç' icat etti.
Mangalın sacı ile güvecin tu maine seo ğlasını birleştiren Cemal Er, hem odun kömüründe, hem de tüp üzerinde her türlü yemeğin pişirilebilmesine imkan sağladı. Mangal güveçte seri üretime geçtiğini ifade eden Cemal Er, amacının vatandaşların piknik alanlarında daha hijyenik bir şekilde yemeklerine katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.
Erzincan Yeni Sanayi Sitesi'nde mangal ve soba imalatı yapan 19 yıllık usta Cemal Er, yeni icadıyla mangalda pişirilerek tüketilen ürünlerin daha hijyenik bir ortamda tüketilmesine katkı sağlıyor. Cemal Er, mangal güveçle yiyeceklerin duman ve kömürün isinden uzak tutmayı hedeflediğini söyledi. Tüplü ve kömürlü olarak iki tip mangal güveç ürettiğini anlatan Er, “Tüplüsünde vatandaşlar balkonda istedikleri ürünü pişirebilecek. Pikniğe gidenler de mangal güveci yanında götürerek, mangal kömüründe istediği ürünü isten ve dumandan ayrı şekilde pişirebilecek.” dedi.
Günde ortalama 20 ile 25 adet mangal güveç ürettiğini belirten Cemal Er, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda seri üretime geçtiğini sözlerine ekledi.
Kategori : GÜNCEL