‘’Çin’in fabrikası’’ Türkiye’ye açılıyor

  • Ana Sayfa
  • ‘’Çin’in fabrikası’’ Türkiye’ye açılıyor
‘’Çin’in fabrikası’’ Türkiye’ye açılıyor
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Çin’in Guangzhou Uluslararası Ticaret Geliştirme Konseyi (CCPIT)tarafından organize edilen Türk - Çin ortak çalışma grubu toplantısı gerçekleştirildi.Abone ol

İstanbul’da TİM’in binasındaki toplantıya TİM Başkan eticaret seo Yardımcısı Tahsin Öztiryaki, Guangzhou CCPIT Başkanı Zeng Kaizhang, Türk- Çin Sanayici İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD) Başkanı Murat Sungurlu, Başkan Yardımcısı Ayhan Bermek, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kusuşlarının temsilcileri ile Çin’in Guangdong bölgesinin üst düzey işadamları ve dernek temsilcileri katıldı. Toplantının ardından ilk Türkiye (İstanbul)-Çin (Guangzhou) Ticaret İşbirliği Konseyi oluşturuldu ve başkan ve üyeler tanıtıldı.

Konseyin Türk tarafı adına Başkanı Tahsin Öztiryaki, Başkan Yardımcısı da Murat Sungurlu olurken, konseyin Çin başkanı ise Zeng Kaizhang oldu. Konseyin üyeleri arasında MÜSİAD, TÜSİAD, TÜÇSİAD, Guangdong Türk İşadamları Derneği (GUTİAD) gibi Türk sivil tolum kuruluşlarından temsilciler de bulunuyor.



Kategori : GÜNCEL