Rusya'dan Esma Esad açıklaması geldi!

  • Ana Sayfa
  • Rusya'dan Esma Esad açıklaması geldi!
Rusya'dan Esma Esad açıklaması geldi!
Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, Esma Esad 'ın Rusya'ya gittiği" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.Abone ol

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, Batı ve Türk basınında yer alan "Şam'da gerçekleşen saldırının ardından Suriye lideri Beşşa komşu ülke reklam r Esad 'ın eşi Esma Esad 'ın Rusya'ya gittiği" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

ESAD'A SIĞINMA HAKKI KONUŞULMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Uşakov, görüşmede Esad'a siyasi sığınma hakkı verilmesi ile ilgili konunun ele alınmadığını ifade etti.

Uluslararası basında ABD Başkanı Barack Obama ile dün akşam saatlerinde Putin'in gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Esad'a siyasi sığınma hakkı verilmesini talep ettiği iddialarını da yanıtlayan Uşakov, "Herhangi bir barınma konusu liderlerin görüşmesinde ele alınmadı" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da daha önce yaptığı açıklamada, Esad'a siyasi sığınma hakkı verilmesi yönündeki talepleri "şaka" olarak değerlendirmişti.



Kategori : DÜNYA