Uygun, Ramazan ayıyla birlikte alışık olunan beslenme düzeninin değiştiğini ve buna bağlı olarak da vücutta fizyolojik bazı değişiklikler meydana geldiğini belirtti. Uygun, uzun süre aç kalınması sonucunda kan şekerinin düşmesi, vücut ısısının azalması, üşüme, baş ağrısı, uyku hali gibi sorunlara karşı uyardı.
Sahurda yenecek besinlerin hafif, doyurucu aynı zamanda enerji veren yiyecekler olması gerektiğini belirten Dr. Uygun, şunları dile getirdi: "Kahvaltıda süt yumurta, domates, salatalık, yeşil sebzeler ve tam buğday, çavdar veya kepekli ekmek tüketilebilir. Kahvaltıya alternatif olarak az yağlı çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan öğünlerin yanı sıra yoğurt ile sütlü bir tatlı da tercih edilebilir. Gün içinde sıvı kaybının çok olması nedeniyle yeterince sıvı alınması gerekir. Aşırı yağlı, yağda kızartılmış yiyecekler ve susuzluğu arttıracak tuzlu yiyeceklerden uzak durulmalıdır."
REFLÜYE DİKKAT
Kategori : RAMAZAN