Kosova'da ilk iftar coşkusu

Kosova'da ilk iftar coşkusu
Kosova'da başkent Priştine ve Mitroviça'da Müslümanlar ilk iftarın coşkusunu yaşadı. Abone ol

Türkiye'den vakıf ve belediyelerin destek verip organize ettiği iftar çadırlarında binlerce Müslümün oruç açtı.

PRİŞTİNE'DE DEV İFTAR ÇADIRINDA 2 BİN KİŞİ ORUÇ AÇTI

Priştine'de Eyüp Sultan Vakfı tarafından Gençlik Sarayı'nın bahçesinde kur vajinismusta hipnoz tedavisi ulan dev iftar çadırında Türk, Arnavut ve Boşnaklardan oluşan 2 bin kişi iftar yaptı. Çadırda Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova'da görev yapan Türk askeri temsilcileri, Kosova Milletvekilleri ve sivil toplum temsilcileri de hazır bulundu.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, "Eyüp Sultan Vakfı, 5 yıldan bu yana Priştine ve Mitroviça'da çadırlar kuruyor. 2 bin soydaşımız hep birlikte oruç açıyor. Bu, Türkiye - Kosova kardeşliğinin en güzel örneğini oluşturuyor" dedi.

MİTROVİÇA'DA 1000 KİŞİLİK İFTAR ÇADIRI

Kosova'nın kuzeyinde gerginliğin yaşandığı Mitroviça'da da bin kişilik iftar çadırı kuruldu. Şehrin kuzey bölümünde yaşayan Türk, Arnavut ve Boşnaklar, Müslüman bölümüne geçerek Türkiye'nin İnegöl Belediyesi tarafından kurulan çadırda birlikte ilk iftarlarını yaptı.

İFTAR ÇADIRI İNTERNETTEN CANLI OLARAK İZLENEBİLDİ

Priştine'deki 2 bin kişilik Ramazan çadırında bu yıl bir ilk gerçekleşti. Kosovaiftar.tv internet sitesinden Priştine'deki Ramazan çadırı canlı izlenebildi.



Kategori : DÜNYA