Aydınlardan İçişleri Bakanı'na istifa çağrısı

  • Ana Sayfa
  • Aydınlardan İçişleri Bakanı'na istifa çağrısı
Aydınlardan İçişleri Bakanı'na istifa çağrısı
Diyarbakır mitinginde çıkan olaylara tepki gösteren aydınlar bir bildiri yayınlayarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in istifasını istedi.Abone ol

Aralarında Yaşar Kemal, Adalet Ağaoğlu, Baskın Oran, Ahmet Ümit, Gülten Kaya, Nuray Mert, Suavi, Gençay Gürsoy, Oya Baydar’ın da ye alaska seo r aldığı çok sayıda yazar, öğretim üyesi, sanatçı, gazeteci ve barış aktivisti bir bildiri yayımlayarak, “BDP’nin Diyarbakır mitingini engellemek için uygulanan devlet şiddetinden utanç duyuyoruz” dedi ve İçişleri Bakanı’nın istifasını talep etti:

“Biz aşağıda imzası bulunan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, Kürt halkıyla eşit yurttaşlık temelinde barış içinde birlikte yaşamak istiyoruz. BDP’nin temel demokratik haklar kapsamında düzenlemek istediği Diyarbakır mitingini engellemek için uygulanan devlet şiddetinden utanç duyuyoruz. İktidarın olayları ters yüz ederek BDP’yi suçlu gösterme çabasını kınıyoruz. Göreve geldiği günden beri Kürt halkına yönelik saldırgan tutumuna ek olarak Diyarbakır’da polis tarafından ağır şekilde hırpalanan milletvekillerine ‘zavallı’ deme cüretini gösteren İçişleri Bakanı’nın istifasını talep ediyoruz.”



Kategori : GÜNCEL