PKK Suriye'de kentlere bayrak çekti

  • Ana Sayfa
  • PKK Suriye'de kentlere bayrak çekti
PKK Suriye'de kentlere bayrak çekti
Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı kentler PKK'nın eline geçiyor. 2 bin PKK'lının bölgeye yerleştiği haber veriliyor. Kentlere PKK bayrağı dikiliyor. Abone ol

Suriye'de işler giderek karışıyor. Kürtler'in yoğun olarak yaşadığı ve Batı Kürdistan olarak anılan bölgede bir çok kent PKK'nın eline geçti. 2 bin PKK'lının bu kentlere yerleşerek kontrolü ele geçirildiği ve resmi binalara PKK bayrağı çekildiği haber veriliyor.

Irak’ın kuzeyindeki Kürt bölgesel yönetiminin resmi seo company yayın organı Peyamner ise Suriye’de Kürt nüfusun ağırlıklı olarak yaşadığı ve “Batı Kürdistan” diye tanımladığı bölgenin Baas rejiminin askerlerinden temizlendiğini, bölgedeki tüm devlet binalarının Kürt yöneticilerin eline geçtiğini bildirdi.

Ajans, devlet binalarına PKK ile onun Suriye kolu olan Demokratik Birlik Partisi (PYD) bayraklarının asıldığını duyurdu. Suriye Kürdistan Uzlaşı Partisi lideri Fevzi Şangal ise Suriye’deki en büyük Kürt kenti olan Kamışlı’da da yönetimin alınması için askeri boyut dahil her türlü hazırlığın yapıldığını, Özgür Suriye Ordusu ile anlaşma sağlandığını söyledi.

2 BİN PKK'LI YERLEŞTİ

Afrin, Derik ve Kobani gibi büyük Kürt kentlerinin ele geçirilmesinden sonra 2 bin PKK militanı hemen bu Kürt kentlerine konuşlandırıldı ve kontrol noktaları oluşturuldu.

Oluşturulan kontrol noktalarından muhaliflerin geçişine de izin verilmedi. Suriye ordusundan kaçan 650 Kürt askerin de Barzani’ye bağlı peşmergeler tarafından Erbil’de verilen eğitimin ardından bu Kürt kentlerine gönderildiği açıklandı. Bu da Barzani’nin hem PYD’ye hem de Suriyeli Kürt gruplara verdiği destek olarak algılanıyor.

Kürtler dün ele geçirdikleri kentlerde yönetimi de resmen devraldıklarını duyurarak Kürt bölgelerinin yönetimini tek elde toplayan bir ‘yüksek komite’ ile eğitim, sağlık, güvenlik alanında faaliyet gösterecek komiteler kurduklarını duyurdu.

BAŞKENT BİLE BELİRLEDİLER



Kategori : DÜNYA