26 yaşında CHP PM'ye girdi

26 yaşında CHP PM'ye girdi
34. Olağan Kurultayı'nda Gençlik Kolları kotasından seçilen 26 yaşındaki Umut Akdoğan, Parti Meclisi'nin en genç üyesi oldu.Abone ol

CHP'nin 17-18 Temmuz tarihlerinde yapılan 34. Olağan Kurultayı'nda Gençlik Kolları kotasından seçilen 26 yaşındaki Umut Akdoğan, Parti Meclisi'nin en genç üyesi oldu.

Soruları yanıtlayan Akdoğan, 10 yıl önce Yenimahalle Seçim Bürosu'nda başlayan siyaset macerasında, sol ideolojiye hizmet etmek için mücadele verdiğini anlattı.

2008 yılında Genç Ankara Gönüllüleri Projesini kurduklarını, ardından CHP Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu'nda çeşitli görevler yürüttüğünü kaydeden Akdoğan, 34. Olağan Kurultay'da yüzde 10 Gençlik Kolları kotasının uygulanmasının ardından PM üyeliğine seçildiğini belirtti.

Kotanın partiye gönül veren ve en alt kademeden yetişen gençleri karar alma mekanizmalarına etkin bir biçimde taşıdığını aktaran Akdoğan, ''Y mimarlık üzde 10 çok iyi bir oran. Bir süre sonra bu kotaya ihtiyaç kalmadan bu kültürün, bu siyasi alışkanlığın gelişeceğini düşünüyorum. Bu cinsiyet kotası için de geçerli'' dedi.

Siyasette kariyer planı yapmanın çok doğru olmadığını, ancak partisi ve ülkesi için önemli hizmetler vermek için yola çıktıklarını belirten Akdoğan, ''Siyasette öncelikli hedefimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmak. Gelecekteki hedefim ise kendimi Meclis Başkanı olarak görmek'' şeklinde konuştu.

PM'de kota ile 6 gencin görev yapacağını ifade eden Akdoğan, Kılıçdaroğlu'nun göreve geldiğinden bu yana 116 projeyi ortaya koyduğunu, gençlerin de bu projeleri geliştirerek, halk kitleleriyle buluşturması gerektiğini vurguladı. Akdoğan, şöyle konuştu:

''Yeni PM, özellikli bir PM. Deneyimliler, hali hazırda görev yapanlar ve bizim gibi genç, dinamik unsurlar var. Bu genç dinamik, unsurların en büyük görevi partide üretilenleri yani mutfaktan çıkanları geniş halk kitleleriyle buluşturmaktır. Bu görevi yerine getireceğiz. Projeleri, CHP'nin derin köklerini çağa uydurarak, anlatmak, farkındalık yaratmak ve CHP'yi iktidara taşımak bizim en büyük görevimiz.''

YENİ CHP MUCİZESİ

CHP'nin 8 yıl sonra gerçekleştirdiği kadın ve gençlik kurultaylarını '34. Olağan Kurultayı'nda Gençlik Kolları kotasından seçilen 26 yaşındaki Umut Akdoğan, Parti Meclisi'nin en genç üyesi oldu.olarak nitelendiren Akdoğan, seçimle gelen gençlerin özgüveninin, dinamizme, bu dinamizmin de başarıya dönüşeceğine inandığını söyledi.

Akdoğan, bazılarının ''yeni CHP'' olarak adlandırdığı değişimin ise partiyi halkla daha çok buluşturan, yeniliğe açık tüm sorunlara çözüm üreten, miyop bakmayan, geniş bir ufka sahip bir yaklaşım olduğunu da belirterek, gençlerin hiçbir zaman ana siyaset unsurlarından ayrı düşünülemeyeceğini, ana unsurların bakış açısı genişledikçe bunun gençlere ve kadınlara da yol gösterici olacağını belirtti.

Hukuk eğitimi alan Akdoğan, öncelikle hak ve özgürlükler konusunda çalışacağını, tutuklu öğrenciler konusuna da özel bir önem verdiğini anlattı.

Çocukluğundan bu yana siyasete meraklı olduğunu belirten Akdoğan, en büyük hobisinin ise müzik olduğunu kaydetti. Bağlama çaldığını, ancak bunun yanında eğitim almadığı halde pek çok enstrümanı da amatörce çalabildiğini ifade eden Akdoğan, günün yorgunluğunu ruh haline uygun müzikler dinleyerek attığını anlattı.

PM'nin en genç üyesi olmasının ailesinde de sevinçle karşılandığını belirten Akdoğan, ''Annem tebrikleri kabul ediyor. Çok sevindiler. Ben küçük yaşlardan bu yana siyasetle hep iç içe oldum. Onlar da bu yönümü bildikleri için emeklerimin karşılığını aldığım için memnunlar'' diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA