Katil şirket şimdi de Suriye'de!

  • Ana Sayfa
  • Katil şirket şimdi de Suriye'de!
Katil şirket şimdi de Suriye'de!
Şimdi de Suriye'de kan üzerinden para kazanıyor. Libya'da da o vardı. Hem Kaddafi'ye hem isyancılara silah sattığı ortaya çıkmıştı. Abone ol

Sadece 40 yıl içinde onların ürettiği silahlarla 1.5 milyon kişi öldü. Kirli bir geçmişi olan G3 silahlarının üreticisi Heckler&Koch firması şimdi de Suriye'deki muhaliflere silah sa pansiyon reklam tıyor.

Firma en son Libya skandalı ile gündeme gelmişti. Hem Kaddafi'ye hem de isyancılara silah sattığı ortaya çıkmıştı.

2011 yılının Ekim ayında Stuttgart Başsavcılığı, Almanya'nın en büyük, dünyanın ise tüfek ve tabanca üreten beşinci büyük silah üreticisi Heckler & Koch hakkında soruşturma başlatmıştı. Gerekçe ise firmanın ürettiği G-36 tipi piyade tüfeklerin Libya'daki iç savaşta isyancıların eline nasıl geçtiği ve batının Kaddafi rejimine uyguladığı silah ambargonun delip delinmediğiydi.

LİBYA'DA İKİLİ OYUN

Almanya'da üretilen bu silahlar, özellikle Ağustos 2011'de Libya'nın öldürülen lideri Muhammer Kaddafi'nin doğduğu kent Tripolis'taki çatışmalarda kullanılması görüntülerle belgelenmişti. Fakat tezat olan başka bir durum ise aynı çatışmalarda aynı silahların Kaddafi'ye bağlı askerlerin elinde de olmasıydı. O dönem Spiegel dergisine konuşan savcılık sözü firmanın ambargoyu da delmiş olma ihtimalinin bulunduğunu söylüyordu.



Kategori : DÜNYA