Netanyahu'dan olumlu mesaj

Netanyahu'dan olumlu mesaj
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Mavi Marmara krizi nedeniyle özür dilenmesine karşı olduğunu söylerken Başbakan Binyamin Netanyahu, Ankara’ya daha uzlaşmacı mesaj yolladı. Netanyahu, “İlişkilerimizi onarmak istiyoruz” dedi.Abone ol

Mavi Marmara krizinin ardından “Özür dilen Metın2 emek pvp mesine karşıyım” diyen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın aksine Başbakan Binyamin Netanyahu, 2 ülke arasındaki krizin çözümü için yol arıyor. Netenyahu, “İlişkilerimizi yeniden onarmak istiyoruz” dedi.

Bir grup Türk gazeteci ile Başbakanlık binasında biraraya gelen Netanyahu, şu mesajları verdi: “Türkiye ve İsrail istikrarsız bir bölgede istikrarlı olan 2 önemli ülkedir. Türklerin ve Yahudilerin uzun bir tarihe dayanan ilişkileri vardır. Türkiye ve İsrail normal ilişkilere dönmek için yol arıyorlar. Bu her 2 ülke ve aynı zamanda bölge için çok önemli. İlişkilerimizi yeniden onarmak istiyoruz. Charles Dickens, hikâyelerinde uzun uzun betimlemeler yapar. Ben kısaca şunu söylemek istiyorum. Ben çıkar birliğine inanıyorum. İsrail ve Türkiye ilişkileri onarmak için ellerinden gelenin en iyisini yapabilirler, fırsatları araştırmalılar.



Kategori : DÜNYA