Türkiye'nin yanı başında ikinci Kürdistan

  • Ana Sayfa
  • Türkiye'nin yanı başında ikinci Kürdistan
Türkiye'nin yanı başında ikinci Kürdistan
Hesaplar şaştı, Suriye'deki iç savaş Türkiye'yi belanın en çetrefillisine sürükledi. Ahmet Altan kurulma hazırlığı yapılan "İkinci Kürdistan'ı yazdı. Abone ol

İNTERNETHABER - Türkiye'nin Suriye'deki planları şaştı. Kaş yapayım derken göz çıktı. Esad'ı devirme planları PKK'ya ummadığı kadar büyük bir talih kuşu kondurdu.

Şimdi Ankara 'Batı Kürdistan' sancısı ile kıvranıyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu "o ba oklahoma seo yraklar insin" diye haber yollarken, Suriyeli Kürtlerin lideri "4 yıldır özerklik için hazırlanıyorduk' diyor.

Türkiye, Kandil'deki PKK belasından kurtulamamışken şimdi en uzun sınırlarının yer aldığı Suriye'de PKK ile yüzyüze... 5 kent PKK'nın güdümündeki partinin yönetimi altına girmiş durumda. 2 binden fazla PKK teröristi bölgede güvenlik gücü görevi yapıyor.

KÜRDİSTAN MI KURULUYOR?

Peki ne oluyor?

Yıllardır Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurma planları yapanlar ummadıkları fırsatı Suriye'de mi yakaladılar. Batı Kürdistan mı kuruluyor?
Burada kurulacak Kürt devleti Kuzey Irak'taki yapıyla bütünleşip büyük Kürdistan hayalini gerçekleştirebilir mi?

Ankara'nın uykularını kaçıran soruların yanıtı ne yazık ki Türkiye açısından pek de olumlu değil.

Taraf'tan Ahmet Altan, Suriye'den yansıyan manzaranın adını koymuş bile:
"İKİNCİ KÜRDİSTAN"...

PKK 2 HAFTADA DEVLET KURACAK TOPRAK BULDU

Diyor ki yazısında;

"Otuz yıldır Türkiye’de çarpışan PKK, üç haftada Suriye’de kendisine devlet kurabileceği bir toprak buldu.

Suriye’nin Türkiye sınırındaki geniş bir bölge Kürtlerin eline geçti, şimdilik o bölgeyi bir “Kürt koalisyonu” elinde tutuyor ama asıl gücün PKK’nın elinde olduğu söyleniyor.



Kategori : GÜNCEL