Sinüzite yazdan önlem al!

Sinüzite yazdan önlem al!
Her 5 kişiden birinde görülen sinüzit, kış aylarının sorunu olarak bilinse de aslında hastalığın temelleri yaz aylarında atılıyorAbone ol

KBB uzmanlarına göre, bazı kurallara dikkat ederek geçirilen yaz mevsimi, hem bir önceki kış oluşan sinüziti kurutuyor hem de bir sonraki yılın sorunsuz geçmes komşu ülke reklam ini sağlıyor.Burun çevresinde bulunan ve sesimizin tonunu ayarlayan sinüs kanalları normal şartlarda düzenli olarak salgı üretiyor. Ancak alerjik durumlar, sık geçirilen enfeksiyonlar ya da mantar oluşumları sinüslerin dolmasına ve tıkanmasına neden oluyor. Bu iltihaplanmanın sonucunda da sinüzit meydana geliyor.

Doğru zamanda müdahale edilmeyen sinüzit kronikleşiyor. 2- 3 sene tedavi edilemeyen hastalıkta tek tedavi yöntemi ise cerrahi müdahale oluyor. Bir kere ortaya çıktığında giderilmesi çok da kolay olmayan sinüziti yazın uygulanacak birkaç basit önlemle kontrol altına almak mümkün. KBB Uzmanı Dr. Alp Korkut Perçin, "Bu önlemler hem önceki dönemlerde oluşan sinüs tıkanıklıklarının açılmasını sağlıyor hem de bir sonraki yıl sinüzit oluşumunu yüzde 80’e yakın oranda engelliyor" diyor. Dr. Alp Korkut Perçin, sinüzit oluşumunu engelleyen yaza özel o önerileri şöyle sıralıyor:



Kategori : GÜNCEL