O da Türkiye'ye sığındı!

O da Türkiye'ye sığındı!
O da Türkiye'ye sığındı Suriye parlamentosunda Halep şehrini temsil eden milletvekillerinden İhlas el Bedevi bugün ülkesini terk ederek Türkiye’ye sığındı.Abone ol

Reuters’ın aktardığına göre Sky News Arabia’ya konuşan vekil, "Türkiye’ye geçtim ve bu zorbaca rejimden en temel haklarını talep eden bu millete yapılan florida seo baskı ve zulüm nedeniyle kaçtım” dedi.

Bedevi yaptığı açıklamada, “Şam yönetimi başta Halep olmak üzere muhalefetin yoğun olduğu şehirlere büyük bir saldırı hazırlığında. Yönetim, tüm bu şehirlerdeki milletvekillerini Şam'a çağırdı” diye konuştu.

ÜRKÜTEN İDDİA

Muhalif güçler de rejimin Halep şehrine asker ve ağır silah yığınağı yaptığını öne sürdü.

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Memun Gizzi, Suriye askerlerinin Halep'e savaş uçağı ve tanklarla büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti. Gizzi, Hama ve Şam'dan 100'den fazla tankın Halep'e doğru sevk edildiğini söyledi.

Gizzi, Suriye ordusunun gece tanklarla, gündüz ise MIG-21 tipi savaş uçakları ve helikopterlerle Halep'in çevresindeki yerleşim yerlerini bombalandığını iddia etti.

ABD DE KAYGILI

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan dün akşam yapılan açıklamada da Suriye rejiminin Halep'te bir "katliam" planladığını öne sürdü.



Kategori : DÜNYA