İftarda ve sahurda bunları için

  • Ana Sayfa
  • İftarda ve sahurda bunları için
İftarda ve sahurda bunları için
Medline Aydın Hastanesi doktorlarından Dr. Özgür Gel, ramazan ayını sağlıklı geçirmek için tüyolar verdiAbone ol

Medline Aydın Hastanesi doktorlarından Dr. Özgür Gel, sıcak yaz günlerine denk gelen ramazan dönemini en sağlıklı şekilde geçirmek için iftarda meyve suyu, sahurda ise süt sağlık seo içilmesini önerdi.

Meyve suyunun uzun süren açlık sonrası düşen kan şekerini kısa sürede yükselttiğini ifade eden Dr. Gel, bir bardak sütün ise beş saat tokluk hissi verdiğini kaydetti.

Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda, ramazan ayının sıcak aylara denk gelmesi nedeniyle sıvı kaybının yüksek olacağını ve bol sıvı tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Özel Medline Aydın Hastanesi doktorlarından Dr. Özgür Gel, ramazan ayında yapılan yanlışlara dikkat çekerek doğru beslenme konusunda önerilerde bulundu. Bir bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı be saat tok tuttuğunu belirten Gel, sahurda süt içilmesini önerdi. Sağlıklı bir oruç için mutlaka sahura kalkılması gerektiğini ifade eden İnanç, sahurda mideyi daha geç terk eden, kan şekerini çok hızlı değiştirmeyecek besinlerin tercih edilmesini önerdi. Gel şunları söyledi:



Kategori : RAMAZAN