Türk liderler açık ara önde!

Türk liderler açık ara önde!
Dünyada gündem belirleyen Twitter’a dünya liderleri ısınamadı. Abone ol

Dünya liderlerinin Twitter diplomasisi masaya yatırıldı, birçok siyasetçi sınıfta kaldı. Burcon-Marsteller adlı küresel halkla ilişkiler ve iletişim firması, Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu 125 ülkeden 264 hükümet ve lidere ait hesapları inceledi. Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülkenin lideri veya hükümetinin üçte ikisi adına bir Twitter hesabı bulunuyor. Fakat liderlerin büyük bir çoğunluğu trapianto di capelli turchia hesaplarını aktif şekilde kullanmıyor ya ada kendileri yazmıyor.

İTALYA VE ÇİN'İN HESABI YOK

Dünya liderlerinin sadece 30’u tweet’lerini kendileri yazıyor. Liderlerin üçte biri birbirini takip etmezken içlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hollanda Başbakanı Mark Rutte gibi isimlerin bulunduğu 35’i ise kimseyi takip etmiyor. Araştırmayı yapan şirketin dijital uygulama lideri Matthias Lufkens, G20 ülkelerinden 16’sının liderinin sosyal paylaşım ağı Twitter’ı aktif şekilde kullandığını fakat Çin, Suudi Arabistan, Endonezya ve İtalya liderleri ve hükümetlerinin halen bir Twitter hesabı olmadığını belirtti.

ROMPUY'UN TAKİPLERİ KARŞILIKSIZ!

Meslektaşları ile iletişime en çok önem veren AB Başkanı Herman van Rompuy, eşdüzeylerinden 11’ini takip ediyor fakat hiçbiri tarafından takip edilmiyor. Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame ve Uganda Başbakanı Amama Mbabazi’nin her 10 tweet’inden 9’u ise kendilerine yöneltilen tweet’lere yanıtlardan ibaret.Birçok dünya lideri Twitter’ı en çok seçim dönemlerinde hatırlıyor.

Özellikle Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, seçim kampanyası döneminde Twitter hesaplarını güncel şekilde kullanırken seçimlerin ardından sessizliğe bürünmüşler. Twitter dünyasının en popüler lideri ise ABD Başkanı Barack Obama. 17.8 milyon takipçsi olan Obama nadiren de olsa tweet’lerini kendisi yazıyor.



Kategori : POLİTİKA