Ramazangünü domuz eti yedireceklerdi

  • Ana Sayfa
  • Ramazangünü domuz eti yedireceklerdi
Ramazangünü domuz eti yedireceklerdi
Muhtar ve veterinerin yetkilerini aşarak hazırladıkları belgeyle piyasaya sürdüğü bin 500 kilo kaçak domuz etinin bir bölümü turistik otellerde ortaya çıktıAbone ol

Aydın Valiliğine ulaşan tatil beldelerindeki otellerde kaçak domuz eti satıldığı yönündeki ihbar üzerine Kuvars kum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda denetmenleri, söz konusu otellerde inceleme yaptı. Otellerden alınan tüketime hazır et örneklerinin yapılan incelenmesinde kaçak yollardan temin edilmiş domuz eti oldukları tespit edildi. Etlerin ne şekilde otellerde satışa sunulduğunu araştıran görevliler, etlerin bir muhtar ve bir veteriner tarafından piyasaya sürüldüğünü öğrenince şaşkına döndü.

Yapılan inceleme sonucunda Koçarlı ilçesinde avcılar tarafından kaçak avlanma sonucu öldürülen domuzların Timinciler Köyü Muhtarı Mevlüt T. ve veteriner hekim Tanju Y. tarafından yetki aşılarak hazırlanan menşei şahadetnamesiyle sanki kontrol edilmiş gibi otellere satıldığı tespit edildi. Mevlüt T. ve Tanju Y'nin toplam bin 500 kilo kaçak domuz eti için birden fazla menşei şahadetname düzenlediği ortaya çıktı.



Kategori : GÜNCEL