Hatay sonunda bu hale geldi!

Hatay sonunda bu hale geldi!
Suriye'de yaşanan olaylar, Hatay'ın ekonomisini büyük ölçüde etkiledi. Bölgedeki birçok firmanın iflasın eşiğinde olduğu söyleniyor.Abone ol

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Başkanı Gülay Gül, Suriye'deki olaylardan en fazla kendilerinin etkilendiğini, birçok firmanın iflasın eşiğine geldiğini belirterek, "Hatay, böyle kriz görmedi" dedi.

Diğer meslek odaları başkanları da rakamlar vererek, gelinen noktanın bölge ekonomisinde önemli bir gerileme trapianto di capelli in turchia ye neden olduğunu olduğunu söyledi. Hatay'ın 2 sınır kapısından 2 yıl önce yılda 2.5 milyon kişi giriş- çıkış yaparken, Suriye olayları nedeniyle turistik amaçlı giriş- çıkışların sıfırlandığı belirtildi.

TARİHİN EN BÜYÜK KRİZİ

Suriye'de yaşanan iç savaşın bölge ekonomisine verdiği zararı değerlendiren HASİAD Başkanı Gülay Gül, Hatay'ın yaşanan sorunlar nedeniyle tarihinin en büyük krizini yaşadığını söyledi.

Suriye'deki iç savaş ve iki ülke arasındaki krizinden etkilenen Hataylı büyük firmaların iflasın eşiğine geldiğini kaydeden Gül şunları anlattı:"Hatay böyle bir kriz görmedi. Sanayici, nakliyeci, ithalat, ihracatçılar, turizm firmaları ile tarım sektörü çok ciddi anlamda etkilenmiştir. Esnaf, tüccar ve işadamları ekonomik anlamda etkilenmiştir, halk ise tedirgin durumdadır. Mevcut durum nedeniyle işadamları ve firmalar, iş görüşmesi, yatırım veya alışveriş için Hatay'a gelmiyor. Kredi ile TIR alanlar ve kredi ile şirketini büyüten firmalar mağdur durumdadır. Bankalara kredi borcu olan firmalar iflasın eşiğindedir. Çok kısa süre içerisinde Hatay'da faaliyet gösteren çok büyük firmalar, maalesef resmi olarak iflaslarını açıklamak zorunda kalacaktır. Devlet bunu görmeli, buna göre acil tedbirler almalıdır. Ciddi anlamda zarar gören esnaf ve tüccarlar desteklenmeli, vergi ve kredi borçları ötelenmeli, devlet bankalarından düşük faizli uzun vadeli kredi verilmelidir."



Kategori : GÜNCEL