Şemdinli'de 100 PKK'lı öldürüldü

  • Ana Sayfa
  • Şemdinli'de 100 PKK'lı öldürüldü
Şemdinli'de 100 PKK'lı öldürüldü
Şemdinli'de 5 gündür devam eden çatışmaların perde arkasında ürkütücü bir plan var. PKK, Suriye trenine binmek için bu planı devreye koydu. Abone ol

Şemdinli'de bugüne kadarki en uzun çatışmalardan biri yaşanıyor. 5 gündür aralıksız devam eden çatışmada PKK'nın büyük bir senaryosu ortaya çıktı.

Terör örgütünün niyeti, Şemdinli'yi ele geçirip PKK bayrağı çekmek ve Kuzey Suriye'de yaşananları Türkiye'de yürürlüğe koymaktı. Bu sebeple bölgeye gönderilen teröristlere "dönmek yok, çatışarak öleceksiniz" talimatı verildi.

500 kişilik grupla hair transplant turkey saldıran PKK, TSK'dan ağır bir karşılık aldı. Şu ana kadar çatışmalarda 100 teröristin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Teröristlerin İran'daki kamplarda eğitilmiş olmaları ise olayın bir başka boyutunu gözler önüne serdi.

PKK'ya yönelik son yılların en büyük operasyonu havadan ve karadan başladı. Hakkari Şemdinli'de güvenlik güçleri PKK'lılarla 5 gündür çarpışıyor.


TÜRKİYE'Yİ SURİYE'YE ÇEVİRİRİZ MESAJI

A Haber Güvenlik Danışmanı Mete Yarar Şemdinli'deki provakasyon girişimleriyle ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. İran'ın öncülüğünde Irak ve Suriye'nin PKK'ya destek verdiğine dikkat çeken Yarar, şunları söyledi:

KENDİ ÜLKENİ KONTROL EDEMİYORSUN MESAJI

"Şemdinli'de Suriye'deki olayların benzerini yaratıp 'Kendi ülkeni kontrol edemiyorsun. Başka ülkelerin içişlerine neden karışıyorsun' algısı yaratmak istiyorlar.

BAYRAK ÇEKME NİYETİ

Örgütün amacı küçük bir yerin, askeri birliğin ya da devlet dairelerin kontrolünü ele geçirip PKK bayrağı dikmek. İlk kez bu kadar kalabalık bir grupla saldırı yapıyor. 6 havan, 6 doçka 500 civarı terörist.

150 ASKERİ ÖLDÜRMEYİ PLANLIYORLARDI

150 askeri öldürmeyi 50 askeri kaçırma hesapları yapıp kaos yaratmak istiyorlar. Bir başkaldırı hareketi planlanıyor. Türkiye akıllıca hareket edip, bu oyunu deşifre etmeli. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Güvenlik Zirvesi'nde ishitbarat örgütlerinin getirdiği bilgileri, belgeleri ve gelişmeleri kontrollü bir şekilde kamuoyuyla paylaşarak planı bozmalı. Türkiye'nin Suriye konusunda üstlendiği rolden rahatsız olan bazı Avpura ülkelerinin de bunu açıktan olmasa da desteklediği çok açık bir gerçek."



Kategori : GÜNCEL