YSK'dan seçim güvenliği açıklaması

  • Ana Sayfa
  • YSK'dan seçim güvenliği açıklaması
YSK'dan seçim güvenliği açıklaması
Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerin sağlıklı, güvenli ve dürüst yapılmasının sadece seçim kurullarının görev ve sorumluluğunda bulunmadığını tüm devlet yetkili ve görevlilerinin de sorumlu olduğunu bildirdi.Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu’nun, (YSK) Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) bazı ilçelerdeki adliyeleri birleştirme kararı almasının ardından ilçe seçim kurulların Promosyon Kalem ın durumunu ilgilendiren aldığı karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

YSK, Anayasası’nın 67. ve 79. maddelerinin, seçimlerin yargı organlarının genel yönetim ve denetimi altında yapılacağı hükmü gereği, Cumhurbaşkanlığı seçimi, tüm genel ve ara seçimler, Anayasa degisikliklerinin halkoyuna sunulması, siyasi partilerin genel merkez, il ve ilçe organları seçimleri ile il kongresi ve büyük kongre delegelerinin seçimlerinin ilçe seçim kurullarınca yapılacağına ilişkin hükümler bulunan tüm kuruluşların seçim iş ve işlemlerinin ilçe seçim kurullarının gözetiminde seçmen kütük bürolarınca yürütüldüğünü anımsattı. İlçedeki en yüksek dereceli hakimin başkanlığında siyasi parti mensupları ve kamu görevlileri arasından seçilen 6 asıl ve 6 yedek üyeden oluşan ilçe seçim kurullarına kuruluş yılı olan 1961’den bu yana adliye binaları ve hükümet konaklarında yer verildiğini belirten Kurul, 102 adli teşkilatın başka yer adli teşkilatıyla birleştirilmesine karar verildiğini, birleştirilen ilçenin seçmen kütük bürosunun, birleşilen ilçenin adli teşkilatı bünyesine taşınacaklarına, karar verildiğini hatırlattı.



Kategori : GÜNCEL