İsrail isyanlarda!

İsrail isyanlarda!
ABD Savunma Bakanı Panetta, İsrail’in füze kalkanı önünde, “İran nükleer silah çalışmalarına devam ederse ABD’nin başka seçenekleri var ve onları uygulamaya hazır” dedi. Ancak hemen savaş isteyen İsrail’le ‘biraz daha diplomasi’ diyen ABD arasında an promasyon çakmak laşmaAbone ol

İsrail’in İran’a müdahale olasılığının giderek artması üzerine bu ülkeye giden ABD Savunma Bakanı Leon Panetta’nın Aşkelon’daki meşhur füze savunma sistemi “Demir Kubbe”den İran’a savaş uyarısı yapması bile İsrailli yetkilileri yatıştırmıyor.

Panetta, “Demir Kubbe” önünde İsrailli mevkidaşı Ehud Barak ile yanyana yaptığı açıklamada, “İran ya nükleer programının kabul edilebilir limitlerini müzakere etmeli ya da bombayı elde etmelerini engelleyecek ABD askeri harekatı olasılığıyla yüzleşmeli” dedi. “İsrail’in kendini savunma hakkına ve bölgede çıkarları konusunda verecekleri karara saygı duyuyoruz” diyen Panetta, görüşmelerde İsrail’den yaptırımlara biraz daha zaman tanımasını isteyince diplomatik ayrılık ayyuka çıktı.



Kategori : DÜNYA