Obama'nın elindeki çuvalda olabilirdi!

  • Ana Sayfa
  • Obama'nın elindeki çuvalda olabilirdi!
Obama'nın elindeki çuvalda olabilirdi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki gelişmeleri NTV'nin canlı yayınında değerlendirdi. İşte satırbaşlarıAbone ol

Kılıçdaroğlu "Kuzey Suriye'de yaşanan gelişmeler sonrasında Meclis olağanüstü toplanmalı mı?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: "Eğer bir par Kuvars kum lamento hükümeti sorgulayabilecekse, hükümete soru sorabilecekse parlamentonun toplanması lazım. Bu işlevi kaybolmuşsa o parlamento sorunludur. Parlamento açıkken Suriye konusunda TBMM'nin ortak deklerasyon yayınlamasını istedik. Maalesef AK Parti vekillerinin oylarıyla reddedildi. Kuvvetler ayrımı var mı? Fiili durumda yok. Toplanma için grupların yeşil ışık yakması lazım. Biz toplanmasından yanayız. Çözüm üretecekse Meclis toplanmalı."

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Kuzey Irak'ı ziyaretini değerlendiren CHP Lideri "Diyaloğa kapalı değiliz. Barzani bugunü kadar hangi sorunun çözümüne katkı verdi? Bu soruya Davutoğlu da olabilir, şu katkıyı verdi diye bir yanıt vermesi lazım. Bizim gördüğümüz böyle bir tablo yok. Biz çözümü orada arıyorsak, çözüm bulamayız" dedi.

EN ÇAPSIZ DIŞİŞLERİ BAKANI



Kategori : POLİTİKA