İki parça halindeki iğne yapılan ameliyatla alınırken Kara, 2 yıl önceki yaşadığı olayı unuttuğunu söyledi. Konya'da oturan Elif Banu Kara, 2 yıl önce eşarbını bağlarken kullandığı iğneyi ağzına aldı. Bu sırada birden hapşıran Kara, ağzında tuttuğu iğneyi yuttu. Yaşadığı olaydan sonra herhangi bir rahatsızlık duymayan Kara, bir hafta sonra hastaneye giderek iğne yuttuğu söyledi ve muayene oldu. Ancak vücudundaki iğnenin yeri tespit edilemedi.Promosyon Çakmak r>
İĞNE, AYAK BAŞPARMAĞINDA ÇIKTI
Bu şekilde hayatına devam eden Elif Banu Kara, yaklaşık 20 gün önce evde temizlik yaparken vitrinin camı kırıldı. Farkında olmadan yerlere saçılan cam parçalarının üzerine basan Kara, ayağına cam kırığının girdiğini düşünerek hastaneye gitti. Burada çekilen röntgen filmi sonrası sol ayak başparmağının başlangıç noktasında, cam parçası yerine iğne tespit edildi. 2 yıl önce yuttuğu iğnenin ayak başparmağının altına kadar geldiğini gören Kara, şaşkınlık yaşadı. Kara, Özel Kızılay Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ayak başparmağının altında kırıldığı tespit edilen iki parça halindeki iğnenin bir parçası et, diğeri de damar içinden çıraktıldı.
İĞNEYİ YUTTUĞUMU BİLE UNUTMUŞTUM
Vücudundaki iğnenin kendisini 2 yıl boyunca hiç rahatsız etmediğini ve ayak başparmağının altında ortaya çıkınca şaşkınlık yaşadığını belirten Kara, Ben 2 yıl önce yaşadığım olayı unutmuştum. Eğer ayağıma cam batmamış olsaydı, iğnenin yeri de tespit edilmeyecekti. Ama çekilen röntgende tespit edilince büyük şaşkınlık yaşadım dedi.
BU TÜR OLAYLAR YAŞANABİLİR
Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, bu tür olayların yaşanabileceğini söyledi. Erikoğlu, şöyle konuştuÖzellikle çocuklarda yaşanan yabancı cisim yutmaları, mide bağırsak sistemi ile atılırlar. Nadir olarak özellikle iğne türü maddeler bağırsakları çok yavaş bir şekilde delerek geçtiği için herhangi bir iltihap oluşturmadan bağırsak dışına çıkabilirler. Hareket ederek vücudun diğer kısımlarında görülebilirler. Aynı durum özellikle ateşli silah yaralanmalarındaki mermiler için de geçerlidir. Bazen çıkarılması zor olan mermiler vücutta bırakılıyor ve yapılan kontrollerde farklı yerlerde karşımıza çıkabiliyor. Bunlar tıbben olağan, normal durumlardır.
AĞIZDAN YUTULAN İĞNENİN BAŞPARMAKTAN ÇIKMASI MÜMKÜN
Ağızdan yutulan bir iğnenin vücutta ilerleyerek topuktan veya ayak başparmağından çıkmasının mümkün olduğunu da vurgulayan Doç. Dr. Erikoğlu, Vücutta, mideye indikten sonra iğne bu bölgelerden bağırsak sistemine geçip daha sonra da bağırsağı yavaş bir şekilde delip ayakta, bacakta veya diğer organlarda görülebilmektedir. Yutulan cisim vücuda zarar vermesi değişkenlik yaşar. Mide-bağırsak sistemindeki fizyolojik darlıklar dediğimiz bölgelerde bu cisimler takılırsa bağırsak tıkanıklıkları gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bunların cerrahi operasyonla çıkarmak gerekir. Ama iğne gibi küçük cisimler cerrahi müdahaleye gerek kalmadan vücuttan atılabilmektedirdiye konuştu.
Kategori : GÜNCEL