Avukatlardan başörtüsü protestosu

  • Ana Sayfa
  • Avukatlardan başörtüsü protestosu
Avukatlardan başörtüsü protestosu
Bir grup avukat, İstanbul Barosu'nun, avukatların baro odaları, icra müdürlükleri ve mahkeme kalemlerine başörtüyle girmesini yasakladığı gerekçesiyle protesto eylemi yaptı.Abone ol

Ellerinde çeşitli dövizlerle Taksim tramvay durağında toplanan bir grup avukat, cübbelerini giyerek, İstiklal Caddesi üzerindeki İstanbul Barosu'na yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Hukukçular De tokai çakmak rneği Başkanı Cavit Tatlı, avukatların mesleklerini başörtülü olarak icra etmelerinde hiçbir yasal engelin bulunmadığını söyledi.

Tatlı, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'nun kadın avukatların, mesleklerini inançları doğrultusunda icra etmede geçit vermez bir set şekline büründüğünü savunarak, ''Bugüne kadar duruşmalara girmeleri hukuka aykırı bir şekilde kısıtlanan başörtülü avukatların tüm hakları kabul edilemez bir şekilde baro yönetimince gasp edilmeye çalışılıyor'' dedi.

Baro yönetiminin seçim propagandasını yasaklar üzerinden kurduğunu ileri süren Tatlı, ''Baro, sözde 'cumhuriyet savunucusu' rolünü, ülkenin tek kalesini koruma rolünü oynamak gibi realiteden uzak, popülist, hukukçuya yakışmayan, ahlaksız bir yolu seçmekte ve bu rolü oynamaya çalışmaktadır. Baro yönetimi, vatan, millet, cumhuriyet ve demokrasi sevgisi ve sadakatinde başörtülü veya başörtüsüz avukatlarla kıyaslanmayacak kadar aşağıdadır'' diye konuştu.

Protesto eylemine, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Topal, Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Necati Ceylan, eski milletvekili Hüsnü Tuna ile çok sayıda avukat ve hukuk öğrencisi destek verdi.



Kategori : GÜNCEL