GDO'lu soyaya evet, mısıra hayır!

  • Ana Sayfa
  • GDO'lu soyaya evet, mısıra hayır!
GDO'lu soyaya evet, mısıra hayır!
21 GDO’lu mısır çeşidinin ithalatına izin verilmezken, GDO’lu 3 çeşit soyanın ise “yalnızca tam rafine yağ elde etme amacı ile kullanılması şartı” ile ithalatına izin veriliyorAbone ol

Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) 21 mısır ve 3 soya çeşidine ait Risk Değe cinsel takviye rlendirme ve Sosyo-Ekonomik Değerlendirme Komitesi raporları açıklandı. Raporlarda, 21 GDO’lu mısır çeşidinin ithalatına izin verilmemesi yönünde karar açıklandı. GDO’lu 3 çeşit soyanın ise “yalnızca tam rafine yağ elde etme amacı ile kullanılması şartı” ile ithalatına izin verilebileceği kararlaştırıldı.

Daha önceden alınan bir kararla yemde kullanılacak GDO’lu ürünlere izin verilmişti. Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu, gıda amaçlı GDO’lu 21 çeşit mısır, 3 çeşit soya, 3 çeşit kolza (kanola) 1 çeşit şeker pancarı ve 1 çeşit patates olmak üzere toplam 29 çeşit için başvuru yapmıştı. Dünya'nın haberine göre Biyogüvenlik Kurulu, bu ürünlerin ithalatına karar vermek için her bir çeşit için ayrı ayrı risk değerlendirme ve sosyo ekonomik değerlendirme raporu hazırlattı.



Kategori : GÜNCEL