Aspirin iç, cilt kanseri riskini azalt

  • Ana Sayfa
  • Aspirin iç, cilt kanseri riskini azalt
Aspirin iç, cilt kanseri riskini azalt
Yeni bir araştırmaya göre aspirin gibi bazı antienflamatuvarlar cilt kanseri riskini azaltıyor. Bu ilaçları yedi yıl boyunca düzenli kullananlarda ise ölümcül deri kanseri riski yüzde 46 düşüyorAbone ol

Danimarka'da yapılan yeni bir araştırma; asprin, ibuprofen gibi ağrı kesici özelliği olan ve kortizon içermeyen antienflamatuvarla pennsylvania seo rın (NSAID) cilt kanseri riskini önemli ölçüde azalttığını gözler önüne seriyor. Araştırma, bu ilaçların uzun süreli ve yüksek dozlarda kullanımının, ölümcül türdeki deri kanserinden koruduğunu ortaya koyuyor. Antienflamatuvarlar; bağışıklık sisteminin baskılanması riskini, tümörlerin yayılma ve damarların büyüme riskini de azaltıyor.

RİSK YÜZDE 13 AZALIYOR
Danimarka'daki Aarhus Üniversitesi'nden Dr. Sigrun Alba Johannesdottir ve arkadaşları; bu ilaçların faydasını araştırmak üzere, 1991-2009 yılları arasında, 18 binden fazla kişiyi inceleme altına aldı. Denekler; yaşları, cinsiyetleri ve reçeteli ilaç kullanımları göz önünde bulundurularak ayrı ayrı değerlendirildi. Deneklerin bir bölümüne asprin ve diğer kortizon ihtiva etmeyen antienflamatuvar ilaçlardan verildi. Sonuçta bu ilaçları alanlarda, almayanlara oranla melanom adı verilen ölümcül deri kanserine yakalanma riskinin yüzde 13 azaldığı görüldü. Ölümcül olmayan deri kanserine yakalanma riski de yüzde 15 oranında azalmıştı.



Kategori : SAĞLIK