Serik ilçesine bağlı Belkıs beldesindeki Gloria Aspendos Arena'da gösterimleri devam eden Anadolu Ateşi, bu sezon 4 aylık dönemde yerli ve yabancı yaklaşık 100 bin seyirciyle buluştu.
Karadeniz'den Ege'ye, Akdeniz'den Güneydoğu Anadolu bölgelerine kadar birçok yörede acıyı, aşkı, kavuşmayı farklı motiflerle anlatan 3 bin halk dansı figürü ve halk müziği, 3 ayrı ekipte 250 sanatçı tarafından sahneliyor. Anadolu Ateşi'nin baş dansçısı Perit Kuban Yançatoral, Anadolu Ateşi'nin Gloria Aspendos Arena'da 4 metal kalem yıllık zaman diliminde çok ciddi mesafeler aldığını, turizm adını Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladığını söyledi.
Antalya'daki yabancı turistleri otellerinden çıkartarak sanatla turizm elçiliği yaptıklarına dikkati çeken Yançatoral, bu sezon yaklaşık 100 bin sanatseverin gösterilerini ilgiyle seyrettiğini kaydetti.
Kasım ayına kadar Antalya'daki gösterilerin süreceğini anlatan Perit Kuban Yançatoral, kış sezonunda Çin, Belçika, Rusya'da yapacakları gösteriler nedeniyle yurt dışına çıkacaklarını, 2013 yaz sezonunda ise Meksika'da program düzenleyeceklerini ifade etti.
Yançatoral, her sanatçının bir sezonda 11 kostüm, 16 gösteride bir de bir çift ayakkabı eskittiğini dile getirerek,dans gösterilerinin 4 yıllık bölümünde 4 bin çift civarında ayakkabı eskittiklerini kaydetti.
ANADOLU'DA DANS HARMANI
Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı ve 2 perde halinde sanatseverlerle buluşan gösterinin birinci perdesinin ilk sahnesinde; Tanrıların Dağı-Nemrut Ateş Töreni, Ateş Irmakları, Ateş Dansları ve Hayat Ağacı dansları Orta Asya Şaman Türkleri'nden, Zerdüşt ve Yezidi Kürtleri'nden, Alevi semah figürlerinden ve Güneydoğu halk danslarından esinlenen motiflerinden esinlenerek sergileniyor.
İkinci sahnede de Doğu Anadolu, Ege ve Akdeniz motifleriyle süslenen Pandora, Karanlığın Ordusu, Tutsak Prometeus, Kartallar, Kurtuluş, Satir-Prometeus'un Diriliş Dansı, Aşk Üçlemesi, Aydınlık Günler, Savaş Dansları, Karanlığın Zaferi, Oryantal, Karanlığın Zaferi 2 adlı danslar sahneleniyor.
Ağıt, Hayalet Dansçıları, Aydınlığın Ordusu, Kötülerin Dünyasına Dönüş, Savaş Mozaik, Dalgaların Coşkusu'nun Doğu Anadolu, İçbatı Ege, İstanbul ve Karadeniz dans motiflerinden yararlanılarak sunulduğu ikinci perdenin birinci sahnesi ise diriliş ve hesaplaşmayı anlatan danslarla tamamlanıyor.
Anadolu'da iyiler ve kötülerin bir arada olduğu, davulların önce savaş için, sonra da barış için vurulduğu ikinci sahneyi Ramo, Yeniden Hayat Ağacı, Çoğalış, Çağrı danslarının Trakya ve Balkan danslarından esinlenerek beslenen motiflerle gösteriler sona eriyor.
Kategori : GÜNCEL