Gül tutuklu vekiller için ne dedi?

  • Ana Sayfa
  • Gül tutuklu vekiller için ne dedi?
Gül tutuklu vekiller için ne dedi?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tahliye olması beklenen tutuklu vekillerin durumu hakkında konuştu.Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuyla ilgili ''Şimdi artık mahkemeler çıkan yasaları yorumlayacaktır, gerekçelerine bakacaklar. Ellerindeki bilgiler ve kanunlar çerçevesi içerisinde kendileri kararlarını verecekler'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Benin Cumhurbaşkanı Thomas Boni Yayi ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin soruları google ads service nı yanıtladı.

Gül, ''Suriye tarafından füze ateşiyle düşürüldüğü açıklanan uçağımızın enkazına ulaşıldı. Bazı somut bulgular olduğu ifade ediliyor. Füze ateşiyle düştüğü noktasındaki soru işaretlerinin arttığı ifade ediliyor. İlk bulgulara dayanarak uçağın düşüş nedeniyle ilgili sizin elinizdeki son bilgiler nelerdir'' sorusuna şu yanıtı verdi:

UÇAKLA İLGİLİ BELGESİ OLAN AÇIKLASIN

''Uçağın düşüşünden sonra kurumlarımızın yaptığı açıklamaları bir düşünün, okuyun tekrar ve bir de uçağın enkazının bulunduğu ve çıkartıldığı yeri bir kez daha gözünüzün önüne getirin. Açıklamalarımızda hep bir tutarlılık vardır. Şimdi bütün enkaz çıkartıldı. Onlar gayet dikkatli bir şekilde teknik testlerden geçiyor. Onlar tamamlandıktan sonra nihai açıklama yapılacaktır, nasıl düştüğüyle ilgili açıklama yapılacaktır. Bunun dışında elinde herhangi bir şekilde belgesi olan varsa onlar da açıklasınlar doğrusu.''

KENDİLERİ KARAR VERECEK

Gül, 3. yargı paketinin yürürlüğe girmesinin ardından tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de bu konularla ilgili görüşlerinin herkes tarafından bilindiğini söyledi. Gül, ''Şimdi artık mahkemeler çıkan yasaları yorumlayacaktır, gerekçelerine bakacaklar. Ellerindeki bilgiler ve kanunlar çerçevesi içerisinde kendileri kararlarını verecekler. Şu anda söyleyeceğim şey sadece budur'' dedi.



Kategori : POLİTİKA